Avrupa Parlamentosu Önünde Almanya'nın Asgari Ücret Uygulaması Protesto Edildi - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /DÜNYADAN HABERLER
  • /AVRUPA PARLAMENTOSU ÖNÜNDE ALMANYA'NIN ASGARİ ÜCRET UYGULAMASI PROTESTO EDİLDİ
AVRUPA PARLAMENTOSU ÖNÜNDE ALMANYA'NIN ASGARİ ÜCRET UYGULAMASI PROTESTO EDİLDİ
A+A-


Bilindiği üzere, Almanya'da başlayan asgari ücret uygulamasından ülkemizin muaf tutulmasına yönelik Derneğimiz girişimleri uzun süredir devam etmekte olup, anılan uygulama hem ülkemizi hem de diğer Avrupa Birliği ülkelerini olumsuz yönde etkilemektedir.

25.03.2015 tarihinde saat 14:00-16:00 arasında  Avrupa Parlamentosunda, Avrupa Birliğindeki korumacı unsurlar, başlığı altında Almanya’nın uygulamaya başladığı karayolu taşımacılığında asgari ücret uygulaması gibi konular görüşmüştür.

Aynı saatlerde, MKFE (Macaristan), UNTRR (Romanya), ZMPD (Polonya), CESMAD (Çek Cumhuriyeti) LINAVA (Litvanya) Nakliyeciler Dernekleri de Avrupa Parlamentosu önünde, Almanya’nın uygulamaya başladığı asgari ücret uygulamasını protesto etmiş ve Ortak Dilekçe’ye imza atarak,  Avrupa Parlamentosu Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkan Yardımcısı Istvan Újhelyi’ye dilekçelerini sunmuştur.