UND, Çağdaş Lojistikçiler Yetiştirilmesi Projesinin İlk Somut Adımı Olan "Uluslararası, Uzaktan Öğretim Lojistik Yüksek Lisans Programı" Lansmanına Ev Sahipliği Yaptı - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /UND, ÇAĞDAŞ LOJİSTİKÇİLER YETİŞTİRİLMESİ PROJESİNİN İLK SOMUT ADIMI OLAN "ULUSLARARASI, UZAKTAN ÖĞRETİM LOJİSTİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI" LANSMANINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
UND, ÇAĞDAŞ LOJİSTİKÇİLER YETİŞTİRİLMESİ PROJESİNİN İLK SOMUT ADIMI OLAN "ULUSLARARASI, UZAKTAN ÖĞRETİM LOJİSTİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI" LANSMANINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
A+A-
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile ortaklaşa yürüttüğü  çalışmalar kapsamında kurucu ortak üyesi olduğu EMIT (The Eurasian and Eastern Mediterranean Institute of Transportation and Logistics Association Research Platform) Araştırma Platformu üyeleri, 29-30 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul’da "ulaştırma ve lojistik araştırma ve öğretiminde uluslararası işbirlikleri" konulu bir uluslararası çalıştay gerçekleştirdi.
 
Çalıştayın ilk gününde Almanya'da lojistik alanında önemli ar-ge çalışmaları yürüten Karlsruhe Institute of Tehnology (KIT) ile İTÜ arasında ortaklaşa yürütülmesi tasarlanan Proje çalışması (Analysis of Near-shoring strategies for Transport and Logistics between Turkey and Germany)  görüşüldü.
 
30 Mayıs 2014 Cuma günü ise, İTÜ-Dünya Ulaştırma Araştırmaları Konferansı (WCTRS) işbirliğinde kurgulanan "Uluslararası Ulaştırma ve Lojistik Uzaktan Öğretim  - Yönetici Yüksek Lisans Programı" ile ilgili çalışmalar gerçekleştirildi.
 
Aynı gün öğleden sonra UND merkezinde gerçekleşen panelde, UND'nin Türkiye uluslararası eşya taşımacılığı ve lojistik sektörü adına öncelik verdiği araştırma konuları ve alanları ile lojistik alanındaki ar-ge çalışmalarının durumu katılımcılara aktarıldı.
 
Türkiye'de lojistik alanındaki araştırma ortamının ve Türkiye'de lojistik araştırmalarına dair devlet politikalarının değerlendirildiği panelde, UND, sektörün rekabet gücünün geliştirilmesi için yürüttüğü resmi ve özel girişimler hakkında bilgiler verdi.
 
UND'nin, halen Almanya, Japonya, Mısır ve Portekiz başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki saygın üniversitelerin temsilcilerinin katılımıyla, yenilikçi ve global bir yaklaşımla tasarlanmakta olan bu uluslararası eğitim projesine katılımı, Türkiye'de ulaştırma ve lojistik alanındaki yeni ar-ge projelerini tasarlayıp hayata geçirebilecek yetkinlikte araştırmacıların ve geleceğin karar alıcılarının yetiştirilmesinin önünü açacak.
 
Türkiye'den İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde hayata geçirilecek olan uluslararası yüksek lisans programı kapsamında, programa katılması uygun bulunan ve lojistik alanında temel bilgi ve yetkinliğe sahip adayların, teorik ve pratik uygulamaların birarada verileceği bu özel program ile dünya çapında lojistik uzmanlığı kazanması amaçlanıyor.
 
Derneğin ev sahipliği yaptığı panele Karlsruhe Institute of Technology adına Prof. Werner Rottengatter, Gernot Liedtke, Tilman Matteis, Eckhard Szimba; Fraunhofer IML adına Patrick Ploetz, Lizbon Üniversitesi NISPT adına Rosario Macario, Kahire Üniversitesi'nden Ali Huzayyin, İTÜ adına Prof. Yücel Candemir, Doç. Dr. Dilay Çelebi, Doç. Dr. Özgür Kayalıca, ODTÜ'den Ela Babalık Sutcliffe, Okan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zafer Acar, Beykoz Lojistik MYO'dan Öğretim Gör. Halim Yurdakul katılım sağladı.