Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolunda Dikkat Edilecek Kurallar - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLUNDA DİKKAT EDİLECEK KURALLAR
YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLUNDA DİKKAT EDİLECEK KURALLAR
A+A-
Yavuz Sultan Selim Köprüsü işletmeci firma ile Derneğimiz arasında yapılan görüşmede, üçüncü köprüyü ve kuzey çevre otoyolunu kullanacak araçların yaşadığı sorunlar istişare edilmiş, alternatif yollar, ödeme metotları, üçüncü köprü ve otoyol kullanımında dikkat edilecek hususlar paylaşılmıştır.

 

Buna göre üçüncü köprü ve otoyol kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar; 
  • OGS/HGS etiketlerinin montaj talimatına uygun şekilde aracın ön camına yapıştırılması önem taşımaktadır. Geçiş anında sorun yaşamamak için etiketi lütfen elinizde tutmayınız ve aracınızın camına uygun şekilde yapıştırınız.
  • Çıkış gişelerinde Nakit, OGS veya HGS ile ödeme yapılabilmektedir.
  • Otoyol geçişlerinde geçiş ücretleri OGS/HGS hesaplarından anlık bakiye sorgusu yapılarak tahsil edilmektedir. OGS ve HGS etiketi olmayan araçların Nakit girişten bilet alarak girmesi ve yine Nakit çıkıştan ödeme yaparak çıkması gerekmektedir. Geçiş ücretleri nakit, kredi kartı veya banka kartı ile ödenebilmektedir.
  • Bilet alabilmek için tüm araç sahiplerinin girişte bilet makinesine ya da nakit ödeme yapabilmek için çıkışta gişeye yakın konumda geçiş yapmaları gerekmektedir.
  • OGS/HGS etiketi olmasına rağmen geçişlerde sorun yaşayan araç sahiplerinin etiketlerinde sorun olabileceği gibi bakiyeleri de yetersiz olabilir. Bu sorunu önlemek için yolcularımızın öncelikli olarak bankaları ile görüşerek hesap tutarlarını veya talimatlarını kontrol etmeleri, sorunun devam etmesi halinde ise OGS veya HGS etiketlerini değiştirmeleri gerekmektedir.
  • Kredi Kartına veya Kredili Mevduat Hesabına bağlı etiketlerin kullanım kolaylığı daha yüksektir.
  • Aracınızın sınıfına uygun etiket kullanılmasının önem taşıdığını unutmayınız. Gişe şeridine girdikten sonra geri geri çıkarak başka şeritlere girmeye çalışmayınız. İşlem sıranız gelene kadar bulunduğunuz şeritten ayrılmayınız. Aksi takdirde birkaç kere tahsilat yapılabilir, aracınızın sınıfı farklı algılanabilir ve geçiş işleminiz daha uzun sürebilir.
  • OGS etiketinizden gelen uyarı sesi sadece etiketinizin okunduğunu belirtir, etiketinizden para tahsilatı yapıldığını ifade etmez. Yeterli bakiyeniz olmadığı takdirde uyarı sesi duysanız dahi etiket hesabından tahsilat yapılamadığı için gişede nakit ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Otoyolda gişe olan ücretli geçiş noktalarımızda giriş ve çıkışlarda bariyer bulunmaktadır. Gişe olmayan ücretli geçiş noktalarımızda ise bariyer bulunmamakta olup, ödeme otomatik olarak OGS ve HGS bakiyelerinden tahsil edilmektedir. Aşağıdaki durumlarda araç sahiplerinin geçişleri “İhlalli Geçiş” olarak nitelendirilecek olup, cezalı duruma düşülecektir. 
       - Bakiyenin yetersiz olması
       - Etiketin geçersiz olması
       - Farklı araç sınıfının etiketinin kullanılması
      -  Herhangi bir etiket bulunmaması
  • Konu ile ilgili “0850 502 7100” numaralı Çağrı Merkezinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • İhlalli Geçiş yapan araç sahiplerinin sonrasında geçiş ücreti ve buna ek olarak 10 katı ceza ödememeleri için; ihlal tarihini takip eden 15 gün içinde İhlalli Geçiş Bildirimi numarası veya araç plaka numarası ile geçiş ücretlerini Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerine ödemeleri gerekmektedir. Bu sürenin geçirilmesi halinde hukuki sürecin başlatılacağı, geçiş ücreti ile birlikte Geçiş Ücretinin 10(On) katı tutarındaki Ceza ve oluşacak tebligat, yargılama ve takip masrafları, avukatlık ücreti, işleyecek yasal faiz ve diğer her türlü yasal giderlerin de takip ve tahsil edileceği unutulmamalıdır.
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun güzergâh ve geçiş ücretlerine ilişkin bilgilere www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr linki üzerinden ulaşılabilmektedir.
  • Giriş ve çıkış şeritlerine yaklaşıldığında öndeki aracın her an durabileceği dikkate alınarak araç ile mesafe korunmalı, bariyere durabilecek bir hızla(20 km/saat) yaklaşılmalıdır. Kurallara uyulmaması nedeniyle giriş ve çıkış gişelerinde oluşabilecek hasarlar araç sahiplerinden tahsil edilecektir.
  • Lütfen giriş istasyonundaki nakit gişesinden almış olduğunuz biletinizi kaybetmeyiniz. Kaybettiğiniz takdirde; en uzun mesafe ücreti ödemeniz gerekebileceğini unutmayınız.
Tehlikeli ve Kimyasal Madde Kontrol Noktaları ve Araç Geçişleri
 
  • Otoyol güzergâhı üzerinde, biri Asya biri Avrupa yakasında olmak üzere 2 adet Tehlikeli ve Kimyasal Madde Kontrol Noktası bulunmaktadır. Avrupa Anlaşması’nın bir gereği olan ve dışardan müdahale edilemeyecek şekilde dizayn edilen kontrol noktaları ayrıca tehlikeli madde taşıyan ağır vasıta araçların, izinli geçiş saatlerini güvenli bir şekilde beklemeleri için oluşturulmuştur. Tehlikeli madde taşıyan araçların, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçişleri için gündüz saat 14:00 ve gece saat 01:00 olmak üzere 2 kez konvoy organize edilmekte olup, yoğunluk olması halinde ilave bir konvoy uygulaması ile ek geçiş yapılabilmektedir.
  
Çağrı Merkezi   : 0850 502 71 00
Web Sayfası      :
www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr