Üretimin artması, büyükşehirlerdeki hızlı nüfus artışı, bilimsel ve teknik gelişmelerin hızlanması beraberinde daha fazla iş ve üretim gereksinimini doğurmuştur.
Bu üretim süreci beraberinde; başta yangın olmak üzere çok sayıda iş kazası ile ilgili de olası risklerin kontrol altında tutulması ve yönetilmesini zorunlu kılmıştır.
Çünkü endüstriyel tesisler; yüksek tehlike sınıfında bulunan, yanıcılığa sahip ve yüksek yangın riski bulunan malzemelerin bulunduğu alanlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla, tesisteki risklerin doğru bir şekilde analiz edilmesi, bu riskler doğrultusunda işletmeler kendi proses sürecine uygun bir yangın güvenlik yaklaşımını oluşturmalıdır.
Türkiye’de Yılda Yaklaşık 400 Endüstriyel Tesis (Fabrika) Yangını Çıkıyor!
Türkiye’ de yılda yaklaşık 400 büyük fabrika yangını yaşanmaktadır. Son 10 yılda sadece İstanbul’da 1500’ün üzerinde fabrika yangını yaşanmıştır.
İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’nın açıkladığı yangına neden olan faktörler olarak, elektrik kontağı, sigara, kıvılcım sıçraması, baca, kasıt, kızışma (yüksek ısı ile), parlama (yanıcı sıvı parlaması vb.) ve tespit edilemeyen nedenler olarak belirtilmiştir. Bunun yanında, fabrika ve tesis yangınlarında öne çıkan bir diğer hususta, tamirat sırasında kurallara uyulmaması ve periyodik bakımlarının ihmal edilmesi olarak açıklamıştır
Çıkan yangınlar sonucu çok sayıda işletme faaliyetlerine tamamen son verirken, önemli bir bölümü de ciddi iş ve müşteri kayıpları yaşamaktadır. Maddi kayıpların beraberinde, markanın itibar kaybı, sigorta maliyetlerinde artış ve müşteri kaybı çok önemli kayıplar söz konusu olmaktadır.
Tüm bu olumsuzlukları asgari seviyeye çekmek amacıyla 30 yıllık İBB İtfaiye tecrübesine sahip emekli itfaiyeci Eğitmen ve Danışman Nihat Altaş’ın sunumunu yapacağı “Lojistik Tesislerde Yangın Güvenliği” adlı webinar semineri 19 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 14:00’de gerçekleştirilecektir.
Eğitime katılmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_hb0--VdKRcijY5Ul6RKYnw